Gå til innhold
Personvernerklæring

Personvernerklæring

EVRY tar personvern og informasjonen du deler med oss på alvor. Enten du er kunde, partner eller ansatt, tror vi på en åpen og ærlig dialog rundt håndtering av personopplysninger.. Her er informasjon om hvordan vi bruker og beskytter informasjonen vi registrerer om deg:

  • vi registrerer ikke inn mer informasjon enn det som er nødvendig
  • vi bruker ikke opplysningene dine til andre formål enn det vi angir
  • vi lagrer ikke opplysningene dine lengre enn det som er nødvendig
  • vi distribuerer ikke opplysningene dine til tredjeparter utenfor EVRY-konsernet

Personopplysninger som kan samles inn

Personopplysningene vi registrerer om deg i forretningssammenheng, er begrenset til den typen opplysninger som vanligvis står på visittkort – navn, stillingstittel, firma, adresse, e-post og telefonnummer. I enkelte tilfeller kan vi også be deg om å gi oss ytterligere yrkesrelatert informasjon, som for eksempel opplysninger om bransje og størrelse på selskapet.

Når du går gjennom nettstedet vårt, kan det skje at vi automatisk registrerer og lagrer visse opplysninger ved hjelp av informasjonskapsler og lignende teknikker. Slike opplysninger kan være IP-adresse, geografisk område, nettlesertype og informasjon om bruk.

Slik registrerer vi personopplysninger

Vi registrerer opplysninger når du fyller ut et skjema for å laste ned f.eks. et teknisk dokument, følge bloggen vår eller abonnere på nyhetsbrev, eller når du oppgir andre opplysninger på nettsidene våre, for eksempel ved å registrere deg for webinarer, arrangementer eller seminarer via kontaktskjemaet.

Besøk på nettstedet vårt

Du kan besøke nettstedet vårt uten å dele personopplysninger. EVRY bruker Google Analytics og informasjonskapsler til å forbedre tjenestene våre og analysere hvordan nettstedet brukes. Opplysningene som registreres og deretter formidles til oss av Google Analytics, er anonymiserte trafikkdata som f.eks. opplysninger om nettleser, enhet og språk. Disse opplysningene brukes til å kartlegge hvordan nettstedet brukes.

Utfylling av kontaktskjema

Dersom du velger å kontakte oss når du besøker nettstedet vårt, kan vi lagre kontaktinformasjonen din i CRM-systemet vårt. Opplysningene du eventuelt legger inn i et skjema, registreres og lagres slik at vi kan kontakte deg og svare på henvendelsen din. Når du kontakter oss, kan vi knytte brukerhistorikken din til nettsiden for å optimalisere brukeropplevelsen (for eksempel med forbedret navigering og innholdslevering). Disse opplysningene lagres i opptil 2 år.

Registrering for arrangementer

Registrering for arrangementer gjøres via verktøyet vårt for markedsføringsautomatisering, og deles med CRM-systemet samt systemet vi bruker til arrangementshåndtering. Dine personopplysninger behandles både i og mellom disse systemene. Opplysningene lagres i 5 år før de slettes automatisk, dersom du ikke har bedt om å bli slettet før det.

Sending av e-post til oss

Dersom du kontakter oss via e-post, enten du er kunde, partner eller i forbindelse med andre formål, kommer e-postadressen din til å behandles til formålet du har kontaktet oss for. Behandlingen av personopplysningene dine og hvor lenge opplysningene lagres, kan derfor variere avhengig av det rettslige grunnlaget EVRY har for å behandle henvendelsen din.

Søknad på stillinger hos EVRY

Dersom du søker på en stilling hos EVRY, lagrer og behandler vi opplysningene dine med tanke på rekrutteringshensyn, for eksempel for å kunne kontakte deg hvis du er aktuell for stillingen. Personopplysningene dine lagres i rekrutteringssystemet vårt i 1 år og slettes deretter automatisk, med mindre du selv velger å fortsette å være registrert. Dersom du registrerer deg for EVRYs system for administrering av kandidater, oppbevares opplysningene dine i 2 år før de slettes automatisk. Dersom du samtykker i å motta tilbud knyttet til fremtidige rekrutteringsmuligheter, kan vi også oppbevare opplysningene dine videre i en forhåndsdefinert periode for å kunne kontakte deg i forbindelse med eventuelle nye stillinger som kan være aktuelle.

Bruk av informasjonskapsler på EVRYs nettsider

Vi bruker informasjonskapsler for å danne oss et bilde av dine preferanser slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen ved fremtidige besøk på nettstedet vårt, og for å registrere informasjon om trafikk og bruksmønstre til statistiske formål. Opplysningene brukes til følgende:

  • tilpasse brukeropplevelsen
  • forbedre nettstedet
  • forbedre kundeservice
  • gjennomføre transaksjoner
  • sende ut regelmessige e-poster
  • levere nedlastbart innhold
  • registrering for kurs og arrangementer

Informasjonen vi registrerer vil ikke bli solgt, overført eller formidlet til noen andre selskaper utenfor EVRY-konsernet uten ditt samtykke, unntatt der det er nødvendig for å kunne levere produktet eller tjenesten du ønsker.. Informasjonskapslene på nettstedet registrerer eller lagrer ikke personlig identifiserbar informasjon med mindre du fyller ut og sender inn et skjema på nettstedet. I så fall vil informasjon om besøket på nettstedet kanskje bli kombinert med opplysningene dine og lagret i CRM-systemet vårt for å gi deg en bedre kundeopplevelse.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt og slette lagrede informasjonskapsler. For å gjøre dette kan du søke opp informasjon om hvordan du sletter informasjonskapsler i nettleseren din, og følge instruksene for dette. Du vil da bli ansett som en anonym besøkende neste gang du besøker nettstedet vårt.

Hvorfor trenger vi opplysninger om deg?

Vi bruker personopplysningene vi registrerer til å kommunisere med deg, besvare henvendelser fra deg og forbedre tjenestene våre. Vi bruker dem også til å formidle andre opplysninger og tilbud som kan være av interesse for deg.

Vi vil alltid forsøke å gi deg relevant og verdifull informasjon. Personopplysninger om deg og informasjonskapsler brukes til å hjelpe oss å skreddersy brukeropplevelsen din og levere den riktige typen innhold og tilbud til deg. Det gir oss muligheten til å være i forkant og stadig utvikle en verdifull opplevelse for våre besøkende.

Hvorfor behandler vi personopplysninger om deg?

Vi anvender etablert praksis i samsvar med gjeldende lover og forskrifter knyttet til personvern, herunder personvernforordningen (GDPR). Det rettslige grunnlaget vårt for behandlingen av personopplysninger om deg er berettiget interesse (for eksempel analyse av nettstedstrafikk), og i enkelte tilfeller samtykke fra deg som en besøkende på siden vår (dette vil typisk være for markedsføringsformål, i forbindelse med jobbsøknader og lignende.). I tilfellene der samtykke er nødvendig, vil du bli bedt om uttrykkelig aksept ved registrering. I andre tilfeller kan det rettslige grunnlaget være at vi skal oppfylle en avtale med deg eller arbeidsgiveren din, for eksempel hvis du er en kunde.

EVRY vil behandle opplysninger om deg så lenge dette er nødvendig, avhengig av hva slags opplysninger du har delt med oss, og kun til formålet du har gitt oss disse opplysningene for. Dersom dette formålet ikke lenger er aktuelt, eller du trekker tilbake ditt samtykke til at EVRY skal behandle opplysninger om deg, vil EVRY slette de aktuelle opplysningene.

Sikkerhet og personvern

EVRY tar sikkerhet, på største alvor. Når vi samler inn opplysninger om deg, påser vi også at opplysningene er beskyttet mot uautorisert tilgang, tap, manipulering, forfalskning, ødeleggelse eller uautorisert formidling. Dette gjøres gjennom tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak.

Hvem deler vi personopplysningene dine med?

Personopplysningene dine deles internt i EVRY-konsernet, ettersom mange av IT-systemene som brukes av EVRY er felles i konsernet. EVRY har selskaper i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Latvia, Storbritannia, Ukraina, USA og India. Selskaper som befinner seg utenfor EU/EØS, har vedtatt dataoverføringsavtaler med de nødvendige beskyttelsestiltakene som kreves for databehandling i tredjeland.

Dine rettigheter til å be om innsyn i, korrigere og slette personopplysninger

Be om innsyn

Du kan be om innsyn i hvilke personopplysninger vi har lagret om deg. Dersom du kontakter gdpr@evry.com, så sender vi en kopi av opplysningene vi har om deg. Det kan være at vi i så fall ber deg om å bekrefte identiteten din av sikkerhetshensyn. Opplysningene kommer til å bli sendt til deg i digital form, med mindre du ber om å få dem overført på annet vis.

Korrigering av opplysninger

Dersom du mener at opplysningene vi har lagret om deg, er feil eller utdatert, ber vi deg kontakte oss på gdpr@evry.com slik at vi kan korrigere dem. Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for formålet de ble samlet inn for, slettes med jevne mellomrom.

Sletting av opplysninger

Du kan når som helst be oss om å slette opplysninger om deg fra systemene og registrene våre dersom dataene har blitt innhentet med samtykke fra deg, eller dersom EVRY ikke har noe annet rettslig grunnlag for å behandle de aktuelle opplysningene. Dersom du ønsker at vi fjerner deg fra systemene og registrene våre, kan du sende oss en henvendelse om dette på gdpr@evry.com.

Endringer i personvernerklæringen

EVRYs personvernerklæring gjelder for tjenestene vi tilbyr på nettsidene våre, og når vi mottar eksterne e-poster. Den gjelder for alle selskaper i EVRY-konsernet. Personvernerklæringen oppdateres ved behov.

Kontakt oss

Du kan når som helst kontakte oss for å:

  • be om informasjon om eller innsyn i personopplysningene vi har lagret om deg
  • korrigere opplysninger vi har lagret om deg
  • be om at vi sletter opplysninger vi har lagret om deg

Hvis du har flere spørsmål om måten vi behandler og oppbevarer personopplysningene dine på, kan du kontakte oss på gdpr@evry.com.

Dersom du har grunn til å tro at EVRY håndterer opplysninger om deg på feil måte, kan du kontakte EVRYs personvernombud på privacy@evry.com. Du har også rett til å varsle den lokale datatilsynsmyndigheten om dette. I Norge er dette Datatilsynet, som kan nås via nettsidene deres på https://www.datatilsynet.no.